Dierenweetjes

Wij weten heel wat van (huis)dieren, maar willen ook graag weten wat jij weet!

Wist je:

  • Dat het belangrijk is om een cavia extra vitamine c te geven. Een cavia lichaam maakt zelf namelijk net als een mens geen vitamine c aan. Geef daarom je cavia dagelijks wat verse groenten en zo nodig ook extra vitaminen door zijn drinkwater. Op deze manier voorkom je veel gezondheidsproblemen bij je dier.

’t Is maar dat je het weet.

  • Dat melk ongezond is voor katten. In melk zit namelijk lactose hier zijn katten allergisch voor. Als ze er te veel van drinken kan er diaree en spijsvertering problemen van krijgen. Speciale kattenmelk kan geen kwaad hier zit immers geen lactose in.

’t Is maar dat je het weet.

  • Dat het heel belangrijk is om je hond en je kat regelmatig te ontwormen. Honden en katten wormen kunnen namelijk ook schadelijk zijn voor de mens. (vooral voor kinderen) Ontworm daarom je hond minstens twee keer per jaar en je kat vier keer. Ook is het belangrijk bij het ontwormen dat je alle aanwezige dieren tegelijk ontwormt om dat ze anders elkaar weer zouden besmetten.

’t Is maar dat je het weet.

  • Waarom honden soms hun poep op eten? Nou zeker weten we het niet maar vaak komt het door een voedsel tekort. In het honden lichaam ontstaat er dan een gebrek aan bepaalde voedingstoffen. Een oplossing kan zijn geef je hond zo af en toe eens lekkere vuile pens. Ook regelmatig pensstaafjes als beloning geven kan soms helpen.

’t Is maar dat je het weet.

  •  Dat de temperatuur van het water heel belangrijk is bij het schoonmaken van je vissen. Belangrijk is dat je niet te veel schommelt met de temperatuur. Vijf graden verschil te snel of ineens is namelijk al dodelijk voor een vis
  • (een van de grootste oorzaken van goudvis sterfte) belangrijk is dus bij het schoonmaken dat je goed de temperatuur meet van het water waar ze op dat moment in zitten. Een tip voor je vis kom is om de avond daarvoor een emmer water in de kamer te zetten zo dat deze de volgende dag op de zelfde temperatuur is. Voor een aquarium geld bij verversen het zelfde. Let op de temperatuur. Bij een lichte te snelle schommeling zal er al direct witte stip op treden.
  • Dit is ook wel weer te genezen maar beter is gewoon voorkomen.

’t Is maar dat het weet.

  • Dat een vlooien plaag vaak ontstaat in je eigen huis. Vlooien leggen namelijk eitjes die kunnen door heel je huis verspreid liggen. Deze eitjes kunnen soms jaren liggen voor ze uitkomen. De eitjes komen namelijk niet allemaal te gelijk uit. Dit gebeurd door luchttrillingen die ontstaan bij temperatuur wisselingen van warm naar koud of andersom. Daarom is het ook belangrijk niet alleen je hond of je kat met een vlooien bestrijdingsmiddel te behandelen.
  • Maar loop zo af en toe ook eens met een spuitbus door je huis dit kan veel narigheid voorkomen.

’t Is maar dat je het weet.

Als jij nou ook nog zo’n leuk weetje weet laat het ons dan weten via onze contactpagina!